Mikael R. Ryelund (Producer, Director & Editor)
Om mig

PRODUCER, INSTRUKTØR OG KLIPPER

Kreativ, erfaren, struktureret og prisvindende producer, instruktør og klipper med mange års ledelseserfaring på evigt udkig efter nye interessante projekter til at dulme skabertrangen. Jeg klipper i Premiere Pro, Final Cut X og Avid Media Composer hos producent eller i egen suite.

BAGGRUND

Jeg har siden 1996 arbejdet non-stop med film og video som både producer, instruktør og klipper på hundredevis af projekter lige fra trailers og reklamefilm til store brandingprojekter og dokumentarfilm. Mit brede arbejdsområde har givet mig massiv erfaring med film- og videoproduktion, og jeg kan i dag løse (næsten) enhver opgaver som producer, line producer, trailer producer, instruktør, projektleder, post producer og klipper.


Mit professionelle arbejdsliv kan groft sagt opdeles i tre perioder. Første som klipper og promotion producer for DR, derefter stiftelsen af SANZABOE PRODUCTION A/S og efterfølgende min overgang til freelancearbejde efter 2008. En fællesnævner for alle perioder er højt kreativt niveau, agilitet og samarbejde.

Som producer og instruktør har jeg kontinuerligt ledet og motiveret kollegaer, medarbejder og produktionshold gennem en kreativ og praktisk produktionsproces, og ved klippebordet indgået som holdspiller i tilblivelsen af den gode historie med et lækkert og rytmisk klip.

I 1998 Stiftede jeg selskabet SANZABOE PRODUCTION A/S der gennem 00’erne og frem til 2008 producerede corporate film, reklamefilm, in-store, undervisningsfilm, rekrutteringsfilm og trailers for store og små danske virksomheder, filmselskaber, tv-stationer og organisationer som Care Danmark, Matas, Dansk Industri og Ford Motor Company.


Fra 2008 og frem skiftede mit fokus til freelancearbejde og kun afbrudt af et ophold i Mellemamerika på to år, så har jeg siden hovedsageligt arbejdet freelance for Novo Nordisk, hvor jeg har produceret, instrueret og klippet internationale kampagne- og brandingfilm med optagelser i det meste af verden; blandt andet USA, Mexico, Brasilien og Kina. I perioden vandt jeg en GOLD CAMERA AWARD for en Novo Nordisk filmproduktion.


Sideløbende har jeg produceret og klippet trailers og dokumentar for blandt andet TV 2, Monday Media og løst corporate kommunikationsopgaver for Capgemini. Der har også været tid til et par pro bono projekter som fx musikvideoen Fractions by Sparkling og Lars Attermann.


Senest har jeg gennem næsten to år været fastansat hos Universal Robots som Creative Producer med ansvar for den globale videoproduktion, videostreaming events og produceret interne og eksterne film til markedsføring og branding. I dag er jeg tilbage som selvstændig filmproducent, instruktør og klipper.


Se mit opdaterede CV på Linkedin.

KLIPPER

En stor del af mit arbejde er post produktion og klip af dokumentar, corporate film, trailers og reklame. Som klipper leverer jeg et rytmisk og emotionelt klip, hvor der er lagt lige stor vægt på klip af billede, som klip af lyd - en film er ikke alene skabt af billeder, men stemninger.


Jeg klipper både i egen suite og hos producent. Når jeg klipper remote stiller jeg en 1.000 Mbit/s fiberforbindelse til rådighed sammen med 10 terabyte plads på min lokale server, hvilket gør udveksling af filer en leg.


Jeg råder over 170.000 musiknumre fra blandt andet Universal og Upright Music plus godt 20.000 lydeffekter og foley.

Når jeg klipper og producerer, så kan du være sikker på, at jeg tager mig af dit materiale, da der bliver taget både lokale og eksterne backup af alt - og jeg har en god/dårlig vane med at gemme alle masters og projekter på nærmest ubestemt tid.


Arbejer jeg i egen suite (remote) kan jeg ved fast samarbejde bookes fra time til time. Økonomisk for dig og nemt for mig.


Kontakt mig, hvis du har behov for en dygtig og hurtig klipper.


Timepriser fra kr. 500,- i timen ekskl. moms. Jeg klipper i Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve og Final Cut.